Homepage >> Activiteiten >> KersenloopHelaas organiseert Lopersgroep Mierlo de Kersenloop niet meer. Alhoewel de Kersenloop van 2014 een succes was is vanwege het te grote capaciteitsbeslag op de vrijwiligers, noodzakelijk om alle kruisingen te bemannen, besloten om deze loop niet meer te organiseren. We willen de vele vrijwilligers, sponsoren en lopers bedanken voor kun inzet.

 

Kersenloop Mierlo

De Kersenloop is inmiddels een traditie in Mierlo. De eerste loop werd gehouden in 1993, toen nog bekend als de 'Superloop'. De loop was vernoemd naar de hoofdsponsor supermarkt 'Super'. Volgens de ‘overlevering’ gaf de toenmalige naam soms hilarische momenten. Zo was er ooit de verwarring dat de Superloop een monstertocht zou zijn met een extreem lange afstand. Toen de supermarkt Super stopte als hoofdsponsor moest men op zoek naar een nieuwe naam voor de loop in Mierlo.

Na een voorselectie werd tijdens een ledenvergadering een nieuwe naam gekozen voor de loop. De uiteindelijke keuze werd de 'Kersenloop Mierlo'.

De naam is afgeleid van de zwarte kersen waar Mierlo om bekend stond. Begin 20ste eeuw komt de kersenteelt op gang en met name een kers 'de Mierlose Zwarte' vierde hoogtijdagen. De Mierlose Zwarte werd beroemd om zijn bijzondere smaak. in 1959 werden de laatste Mierlose Zwarten geveild.

Inmiddels wordt de 'Mierlose Zwarte' weer geteeld in Mierlo. Meerdere verenigingen en evenementen hebben hun naam afgeleid van de kers. Zo ook de Mierlose Kersenloop, waar iedere deelnemer na afloop een pot kersen krijgt.

Het 5 km lange parkoers van de Kersenloop loopt door de sfeervolle omgeving van Mierlo en wordt respectievelijk 1,2 of 3x afgelegd. De Kersenloop staat bekend als een snel parkoers. Her is een goede voorbereiding voor de (halve) marathon van Eindhoven en geschikt voor zowel de wedstrijdloper als de recreatieve loper.

Kersenloop op facebook

<